슬라이드 가로형 어떻게 하죠ㅠㅠ

매출이 오르면 내리는 수수료! 지금 수수료센터에서 전자결제(PG)수수료 비교견적 신청해 보세요!
슬라이드 가로형 어떻게 하죠ㅠㅠ

QA

슬라이드 가로형 어떻게 하죠ㅠㅠ

본문

안녕하세요
코딩 초보입니다
연혁부분을 만들고 싶은데 

css랑 다 맞춰서 이렇게 만들었습니다

여기서 버튼을 누르면 내용이 옆으로 움직이게 하고 싶습니다.
1025970347_1710912751.6597.png

 

 

 

 

저는 아래 js(?)코드를 사용했었습니다.

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() {
    var swiper = new Swiper('.swiper-container', {
        slidesPerView: 1,
        spaceBetween: 30,
        loop: true,
        pagination: {
            el: '.swiper-pagination',
            clickable: true,
        },
        navigation: {
            nextEl: '.history_next',
            prevEl: '.history_prev',
        },
    });
    // 슬라이드 객체가 정상적으로 초기화되었는지 확인
    console.log(swiper);
    // 다음 버튼 클릭 시 다음 슬라이드로 이동
    document.querySelector('.history_next').addEventListener('click', function() {
        if (swiper) {
            swiper.slideNext();
        }
    });
    // 이전 버튼 클릭 시 이전 슬라이드로 이동
    document.querySelector('.history_prev').addEventListener('click', function() {
        if (swiper) {
            swiper.slidePrev();
        }
    });
});

 

그런데 이 코드를 사용하면
1025970347_1710912882.5064.png

이렇게 변합니다ㅠㅠ

슬라이드는 되구요..

 

아래는 html(?) php(?) 코드입니다


<div class="history_cont" data-aos="fade-down">
            <div class="year_slide">
                <div class="swiper-container">
                    <ul class="swiper-wrapper">
                        <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2021</p>
                        </li>
                        <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2020</p>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2019</p>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2018</p>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2017</p>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <p class='sl_year'>2016</p>
                        </li>
                    </ul>
                </div>
                <button class="history_btn history_prev">이전</button>
                <button class="history_btn history_next">다음</button>
            </div>
            <div class="history_slide">
                <div class="swiper-container">
                    <ul class="swiper-wrapper" style="transition-duration:0ms; transform: translate3d(740px, 0px, 0px); transition-delay: 0ms;">
                        <li class='swiper-slide swiper-slide-active'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>05</p>
                                    <p class='list_text'>Confirmed as a ‘Small and Medium-sized Technical Innovation Enterprise (INNO-BIZ)’ from Ministry of SMEs and Startups of Korea</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>05</p>
                                    <p class='list_text'>Started the R&D Project for ‘Development and Demonstration of Energy-Efficiency Enhanced Technology for Temperature-Controlled Transportation and Logistics Center’ by KETEP of Korea.</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>07</p>
                                    <p class='list_text'>Designated as a ‘Promising Small and Medium-Sized Export Company’ from Ministry of SMEs and Startups of Korea</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>10</p>
                                    <p class='list_text'>Registered a patent for ‘Maximum Magnetic Flux Generation Device for Power Supply of Vehicle Cooling System’</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>12</p>
                                    <p class='list_text'>Registered a patent for ‘Compressor for Refrigerator’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
                        <li class='swiper-slide'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>08</p>
                                    <p class='list_text'>Confirmed as a ‘Company specialized in material, parts and equipment industry’ by Korea Evaluation Institute of Industrial Technology,</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>12</p>
                                    <p class='list_text'>Registered a patent for ‘Compressor for ordinary temperature and low temperature and IoT-based monitoring system of this’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>09</p>
                                    <p class='list_text'>Carried out successfully the R&D Project for Development of 7.5kw transport refrigeration system using low-GWP alternative refrigerants by Korea Evaluation Institute of Industrial Technology, (2016.01~2019.09)</p>
                                </li>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>10</p>
                                    <p class='list_text'>Registered a patent for ‘A lower Global Warming Potential Type of a Cooling System for a Refrigerator Truck’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>12</p>
                                    <p class='list_text'>Registered a patent for ‘Centrifugal Clutch’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>01</p>
                                    <p class='list_text'>Participated in ‘Las Vegas Refrigeration Equipment EXPO in USA’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
            <li class='swiper-slide'>
                            <ul class='history_list'>
                                <li>
                                    <p class='list_num'>01</p>
                                    <p class='list_text'>Established Atechelthermo Co., Ltd. in Korea</p>
                                </li>
                <li>
                                    <p class='list_num'>10</p>
                                    <p class='list_text'>Participated in ‘China Refrigeration EXPO’</p>
                                </li>
                            </ul>
                        </li>
                    </ul>
                </div>
                <div class="sub-swiper-pagination"></div>
            </div>
    </div>

 

 

이건 css 코드입니다


.history_cont .year_slide {position: relative; max-width: 1260px; height: 120px; margin: 0 auto; padding-right: 200px;}
.history_cont .year_slide .swiper-container {height: 100%;}
.history_cont .year_slide .swiper-container ul li {height: 120px;}
.history_cont .year_slide .sl_year {font-size: 100px; line-height: 100%; color: #262B3D; font-weight: bold;}
.history_cont .history_btn {position: absolute; top: 50px; right: 0; width: 49px; height: 34px; background: no-repeat center; font-size: 0;}
.history_cont .history_prev {right: 70px; background: url('../img/sub0101_icon.png');}
.history_cont .history_next {background: url('../img/sub0101_icon_n.png');}
.history_cont .history_slide {padding-top: 65px; margin-left: -300px; position: relative;}
.history_cont .history_slide .swiper-slide:before {content: ''; width: 20px; height: 20px; background: #262B3D; border-radius: 50%; position: absolute; left: -6px; top: -10px; opacity: .1; transition: all ease .6s;}
.history_cont .history_slide .swiper-slide.swiper-slide-active:before {width: 40px; height: 40px; top: -20px; left: -14px;}
.history_cont .history_slide .swiper-slide:after {content: ''; width: 8px; height: 8px; background: #262B3D; border-radius: 50%; position: absolute; left: 0; top: -4px;}
.history_cont .history_slide .swiper-slide.swiper-slide-active:after {width: 10px; height: 10px; top: -5px;}
.history_cont .history_slide .swiper-slide {width: 700px; padding-top: 50px; margin-top: 20px; padding-right: 100px; position: relative; border-top: 1px solid #e5e5e5;}
.history_cont .history_list > li {margin-bottom: 12px;}
.history_cont .history_list > li .list_num {font-size: 16px; font-weight: 500;}
.history_cont .history_list > li .list_text {font-size: 14px; line-height: 26px;}

 

 

추가로 다음버튼을 눌러서 넘어가면
.history_cont .history_slide .swiper-slide.swiper-slide-active:before 이게 
다음껄로 바뀌면 좋겠는데 어떻게 하는건지...도와주세요ㅠㅠ

 

이 질문에 댓글 쓰기 :

답변 1

다음을 참고해 보시는건 어떨까 합니다.


document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() {
    var swiper = new Swiper('.swiper-container', {
        slidesPerView: 1,
        spaceBetween: 30,
        loop: true,
        pagination: {
            el: '.swiper-pagination',
            clickable: true,
        },
        navigation: {
            nextEl: '.history_next',
            prevEl: '.history_prev',
        },
    });
    // 다음 버튼 클릭 시 다음 슬라이드로 이동 및 슬라이드의 :before 요소 변경
    document.querySelector('.history_next').addEventListener('click', function() {
        if (swiper) {
            swiper.slideNext();
            // 현재 활성화된 슬라이드의 :before 요소 변경
            changeBeforeElement();
        }
    });
    // 이전 버튼 클릭 시 이전 슬라이드로 이동 및 슬라이드의 :before 요소 변경
    document.querySelector('.history_prev').addEventListener('click', function() {
        if (swiper) {
            swiper.slidePrev();
            // 현재 활성화된 슬라이드의 :before 요소 변경
            changeBeforeElement();
        }
    });
    // 현재 활성화된 슬라이드의 :before 요소 변경하는 함수
    function changeBeforeElement() {
        // 모든 슬라이드의 :before 요소 초기화
        var allBeforeElements = document.querySelectorAll('.history_slide .swiper-slide:before');
        allBeforeElements.forEach(function(element) {
            element.style.width = '20px';
            element.style.height = '20px';
            element.style.top = '-10px';
            element.style.left = '-6px';
        });
        // 활성화된 슬라이드의 :before 요소 변경
        var activeSlideBefore = document.querySelector('.history_slide .swiper-slide.swiper-slide-active:before');
        activeSlideBefore.style.width = '40px';
        activeSlideBefore.style.height = '40px';
        activeSlideBefore.style.top = '-20px';
        activeSlideBefore.style.left = '-14px';
    }
});

저는
<ul class="swiper-wrapper" style="transition-duration:0ms; transform: translate3d(740px, 0px, 0px); transition-delay: 0ms;">

이렇게 코드를 썼는데 페이지를 처음들어가면
transition-duration: 0ms; transform: translate3d(-1090px, 0px, 0px);
이렇게 되어 있으며
다음 화살표 버튼을 누르면
translate3d(-2180px, 0px, 0px 이렇게 되어 있습니다ㅠㅠ

답변을 작성하시기 전에 로그인 해주세요.
전체 294
QA 내용 검색

회원로그인

(주)에스아이알소프트 / 대표:홍석명 / (06211) 서울특별시 강남구 역삼동 707-34 한신인터밸리24 서관 1404호 / E-Mail: admin@sir.kr
사업자등록번호: 217-81-36347 / 통신판매업신고번호:2014-서울강남-02098호 / 개인정보보호책임자:김민섭(minsup@sir.kr)
© SIRSOFT